Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Hub jsou stále plné lesy. Víme, jak je správně zpracovat.

11.10.2007  |  zdroj: Kolínský deník  |  126× přečteno      vytisknout článek

Hub jsou stále plné lesy. Víme, jak je správně zpracovat.

STŘEDNÍ ČECHY - Jak správně zmrazit. Houby před uložením do mrazničky tepelně upravíme. Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme v menším množství vody. Potom je scedíme, necháme důkladně okapat a vychladnout. Potom je uložíme do plastového sáčku nebo vaničky a necháme zamrazit.

Jak správně sušit
Houby určené k sušení musí být zdravé, nečervivé a očištěné pouze vlhkou utěrkou, nikdy ne omyté ve vodě. Nakrájíme je na plátky dva až čtyři milimetry silné a rozložíme na pletivo nebo síť. Houby se nesmějí dotýkat ani překrývat, aby vzduch k nim měl přístup ze všech stran. Jsou dostatečně usušené tehdy, pokud chrastí. Nesmějí se však přesušit, protože pak se lámou a drobí. Při sušení dbejte na to, aby prostředí bylo čisté, chraňte houby před vlhkem a prachem. Optimální doba sušení je dva až tři dny.

Dobré jsou i nakládané
Dobře očištěné houby pokrájíme na stejně velké kousky a vaříme je asi pět minut. Potom je na sítku propláchneme studenou vodou. Rychlé zchlazení je velice důležité, rozhodně houby nenecháme pouze vychladnout. Teprve potom je můžeme plnit do skla, případně je kombinovat s různými zeleninami. Jednotlivé sklenice ovšem neplníme až po okraj, v každé by mělo zůstat volných dvacet až třicet procent objemu pro nálev.

Chuťovka navíc: Houbové karbanátky
500 g hub, olej, 3 žloutky, 80 g strouhanky, 1 rohlík, kysaná smetana, mléko, 1 cibule, grilovací koření, mletý pepř, kmín, sůl
Očištěné houby nakrájíme na kousky, posypeme drceným kmínem, osolíme a podusíme na oleji. Přidáme osmaženou cibuli, žloutky, rohlík namočený v mléce a koření. Vše dohromady důkladně promícháme, chvíli podusíme, odstavíme a přilijeme smetanu. Ze směsi utvoříme karbanátky, které obalime strouhankou a osmažíme na oleji.


Související články


Poslední diskuse k článku - 0 příspěvků celkem

přidej nový příspěvek

Zatím žádný příspěvek
můžete na tento článek reagovat jako první...


EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.



Search
ZmapujTo.cz
Fandíme EnviWebu
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Partnerské časopisy
<< Předchozí Následující >>



Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, ZmapujTo.cz - hlášení podnětů od občanů, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny, Dřevěné brikety, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo


Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist