Středa, 24. dubna 2024

EKO vychytávky pro Váš mobil

EKO vychytávky pro Váš mobil

Belkin WeMo - zásuvka ovládaná mobilem

Mobilem už dnes můžete ovládat opravdu všechno. Třeba i zásuvku, a tedy prakticky jakýkoliv spořebič. Zařízení WeMo se připojí k domácí wi-fi síti, pro smartphone či tablet si stáhnete zdarma aplikaci a už můžete řádit.

Třeba vypínat a zapínat televizi ve vedlejším pokoji. Jen tak. Anebo si můžete nastavit časovače a přesně si naplánovat ohřátí vody v čajové konvici nebo rozsvícení lampičky v obývacím pokoji.

Cena: od 1299 kč

Niwa - chytrá hydroponická farma do bytu

Skutečně jedinečným gadgetem v našem dnešním výčtu je Niwa. Je to malá chytrá hydroponická farma. Designový kousek může sloužit jako užitečný a produktivní doplněk. Uvnitř Niwy může růst prakticky jakákoli plodina a krabička samotná se pak stará o její zavlažování, osvětlení a vytápění. Momentálně je zařízení dostupné pouze přes Kickstarter.

Cena: 6300 Kč

Nest - učící se termostat

Nest je chytrý termostat. Těch se i na našem trhu prodává spousta. Jenže Nest je jiný. Má zabudované senzory, wi-fi, dokáže se sám učit a lze jej snadno programovat, právě díky propojení s chytrými telefony. Firmu stojící za tímto produktem nedávno koupil Google, což je jasnou zárukou, že jde o kvalitní výrobek.

Cena: 6000 Kč

Zdroj: www.ekobonus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů