Pátek, 29. března 2024

Sedmá generace 4/2014: Ne/toleruji, tedy jsem

Ve čtvrtém letošním čísle Sedmé generace se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: Proč podléháme morální panice? Do jaké míry tolerovat netoleranci? Kdo se chodí k Romům ohřát?

Sedmá generace 4/2014: Ne/toleruji, tedy jsem

Přijdou lepší dny pro nedotknutelné? Jak neplatit výpalmé? Přijdeme o čokoládu? Jak snížit účty za vodu na polovinu? Máme stavět školy v Africe? Proč by se měli učit rodiče, a ne děti? Najdeme v jádru odpuštění? Proč neklesat na mysli?

V novém čísle najdete rozhovory s propagátorkou kontaktního rodičovství Naomi Aldortovou a pedagožkou Radanou Parmovou, reportáže ze španělské Granady i Moravského Berouna, recenze na film Školitelé světa a knihy Rybí krev Jiřího Hájíčka, respektive Anna Josteina Gaardera. Dále přibližujeme hospodaření s dešťovou vodou, jubilejní Vlčí hlídky, rozjetou dolnorakouskou cyklistiku, negativní důsledky výroby palmového oleje či hrozící nedostatek čokolády.

V hlavním tématu rozebíráme různé formy xenofobie a intolerance vůči Druhým či Cizím, včetně Romů, migrantů, bezdomovců, nedotknutelných či jinak tzv. nepřizpůsobivým. Všímáme si i temných odstínů zeleného hnutí a kontroverzního slovenského časopisu Zem a Vek. Nechybí pravidelný pozitivní sloupek Terrapie, ohlédnutí Před 7.G a aktuální Ekologický či Společenský kompost.

Seznam všech článků čísla leží zde. V e-verzích a na webu 7.G jako obvykle najdete více fotek či delší verze některých článků. Ve třech nových fotogaleriích představujeme cyklo-dopravu v Dolním Rakousku a zpovídané Naomi Aldortovou a Radanu Parmovou.

Tištěná verze Sedmé generace je k dostání na jednom z prodejních míst, e-verze pak na Publero.com, Floowie.com nebo Rajknih.cz. Informace o předplatném 7.G najdete tady.

Odvážné babí léto přeje

redakce 7.G

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů