Pátek, 19. dubna 2024

Priorita: Letošní financování projektů z OPŽP končí 5. prosince 2014

Aktuální číslo přináší zprávu o závazných termínech k podání žádostí o platbu v letošním roce.

Priorita: Letošní financování projektů z OPŽP končí 5. prosince 2014

Priorita dále detailně rozebírá nastavení jednotlivých prioritních os v novém Operačním programu Životní prostředí 2014 až 2020.

Věcné nastavení prioritních os OPŽP 2014-2020 vychází primárně z odborných analýz stavu životního prostředí České republiky a ze zkušeností z předchozího programového období. Konkrétní struktura jednotlivých cílů, ze kterých jsou prioritní osy složeny, se tedy principiálně nemění. A jakkoli je nutné, aby nastavení budoucího programu schválila Evropská komise, podle zástupců Ministerstva životního prostředí zásadní změny v obsahu operačního programu nejsou plánovány.

Priorita obsahuje i několik textů, které se zaměřují na úspěšně zrealizované projekty, které byly podpořeny z Operačního programu Životní prostředí. Jedním z nich je reportáž z jihočeské obce Bělčice, kde tamější zemědělci získali dotaci na pořízení nové technologie na snížení emisí amoniaku. Díky nové technologii jsou nyní schopni rychleji dopravit na pole hnůj, rychleji ho zapravit do země, čímž snižují únik amoniaku do ovzduší. Amoniak je v případě živočišné výroby vůbec nejvýznamnějším znečišťovatelem ovzduší.

Priorita 11/2014

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů