Čtvrtek, 28. března 2024

Avizované výzvy v aktuální Prioritě

Květnové vydání Priority přináší znění avizovaných výzev v novém Operačním programu Životní prostředí 2014 až 2020.

Avizované výzvy v aktuální Prioritě

Výzvy prozatím nejsou oficiálně vyhlášeny z toho důvodu, že finální podobu Operačního programu Životní prostředí 2014 - 2020 Evropská komise schválila na konci dubna. Zásadní změny ve znění výzev se neočekávají. Žadatelé o dotaci tedy mohou začít připravovat své projekty, včetně žádostí o dotaci. Priorita přináší i bližší rozpis jednotlivých podporovaných opatření v rámci avizovaných výzev.

Čtenáři Priority v novém vydání dále najdou i text, který upozorňuje na znění příručky Pravidla pro žadatele a příjemce podpory v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 až 2020, která sjednocuje všechny důležité informace o novém operačním programu do jednoho dokumentu. Zatímco v Operačním programu Životní prostředí 2007 až 2013 se museli žadatelé a příjemci podpory orientovat hned v několika dokumentech, v novém programu jsou všechny informace shromážděny právě do zmíněné příručky.

Součástí Priority jsou i informace o dotacích z programu Nová zelená úsporám. Tyto informace naleznete v novinách Nová zelená, které jsou do Priority vloženy.

Priorita tradičně nabízí i informace o úspěšných projektech podpořených z Operačního programu Životní prostředí. Jednou z nich je i článek o projektu návratu divokých koní do volné přírody u Milovic, který zmínili například novináři z The New York Times, The Washington Post, BBC, CBSNews, ale i desítek dalších světových médií.

Priorita 3 - 5/2015

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů