Úterý, 16. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

V souvislosti s tím, jak firmy mění své postoje a preference v oblasti 3D reklamy, mění se i nabídka na trhu reklamních předmětů. Firmy již nechtějí propagovat pouze svou značku či produkty a služby, ale také své postoje a aktivity v oblasti CSR či ekologie. Roste tedy zájem o reklamní dárky z ekologických materiálů, jako je bambus, dřevo, korek či recyklovaný papír. Reklamní eko produkty jsou rozhodně originální a můžete si být jistí, že s nimi u své cílové skupiny zabodujete.

Česká inspekce životního prostředí vyměřila společnosti CZ Golf Investment, která poničila přírodu při stavbě golfového hřiště u Ústí nad Labem, pokutu dva miliony korun. Firma neprovedla nařízenou obnovu rybníka v Ludvíkovicích na Děčínsku. Už před několika lety dostala pokutu milion korun, kterou uhradila. Území, na kterém se hřiště nachází, původně poskytovalo podmínky pro život zvláště chráněných živočichů.

Šumavský národní park začal revitalizovat Žlebský a Jedlový potok s okolními mokřady a rašeliniště na Zhůřském potoce. Práce potrvají do listopadu a náklady na ně činí téměř 11 milionů korun. Na Šumavě za posledních 15 let revitalizovali skoro 600 hektarů rašelinišť a zablokovali 62 kilometrů odtokových kanálů z těchto významných oblastí. Projekt záchrany rašelinišť a mokřadů začal v roce 1999.

Ministr Richard Brabec se 21. 7. 2015 setká se svým rakouským protějškem, spolkovým ministrem zemědělství, lesnictví, životního prostředí a vodního hospodářství Andrä Rupprechterem. Ministři obou zemí se setkají poprvé od českého předsednictví Radě EU v roce 2009.
V rakouském městečku Hardegg, kde úspěšně poslední čtvrtstoletí funguje oboustranná spolupráce mezi Národním parkem Podyjí a NP Thayatal [1], oba ministři projednají mimo jiné aktuální evropské otázky ochrany klimatu, ovzduší a přírody. Ministři Brabec a Rupprechter prodiskutují i možnosti prohlubování spolupráce v oblasti energetické účinnosti a český ministr představí také priority českého předsednictví Visegrádské skupiny, Karpatské úmluvy nebo nastávajícího předsednictví Mezinárodní komisi pro ochranu Dunaje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů