Čtvrtek, 28. března 2024

Konference Šetrná energetika a oběhové hospodářství

Česká asociace odpadového hospodářství spolu s Unií zaměstnavatelských svazů a dalšími partnery (SPDS, Solární asociace, AMPS ČR, SP ČR a KZPS) opět pořádá podzimní odbornou konferenci na téma Šetrná energetika a oběhové hospodářství.

Konference Šetrná energetika a oběhové hospodářství

Kdy?

Dne 13. října 2016 proběhne další ročník odborné konference k aktuálním tématům zodpovědného využívání zdrojů - Šetrná energetika a oběhové hospodářství. Místem setkání bude znovu hotel Barceló v Praze. Záštitu nad konferencí z pozice státu letos převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí.

Kdo?

Mezi vystupujícími tentokrát budou ministr průmyslu pan Jan Mládek, ministr životního prostředí pan Richard Brabec, prezident Unie zaměstnavatelských svazů pan Jiří Horecký, prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, předseda ČKOS pan Josef Středula a další.

Jak sám název konference napovídá, diskuzní blok konference bude rozdělen do dvou tématických bloků, na šetrnou energetiku a na oběhové hospodářství.

Téma odpadářského diskuzního bloku - Diskuze k novým odpadovým zákonům

V bloku oběhového hospodářství budou základním tématem oba připravované zákony - nový zákon o odpadech a nový zákon o výrobcích s ukončenou životností, ale také nutné související vyhlášky k těmto dvěma předpisům, bez kterých by diskuze, ani zákony samotné a jejich praktické nastavení, nemohly být úplné. V diskuzním bloku k odpadům mimo jiné vystoupí - náměstkyně ministra ŽP paní Berenika Peštová, předseda Výboru pro životní prostředí PSP ČR pan Robin Böhnisch, ředitelka odboru ekologie MPO paní Pavlína Kulhánková, předseda Sdružení místních samospráv pan Stanislav Polčák, vedoucí sekce ŽP Hoposdářské komory pan Jan Mraček, výkonný ředitel ČAOH pan Petr Havelka, výkonný ředitel SPDS pan Petr Šulc, vedoucí sekce odpadového hospodářství SVPS pan Richard Blahut. Diskuzí bude provázet zkušený a uznávaný odborník na praktické otázky odpadového hospodářství pan Petr Bielan (společnost OZO Ostrava).

Přihlášení

Přihlášení na konferenci můžete realizovat prostřednictvím toho odkazu na stránkách Unie zaměstnavatelských svazů - http://www.uzs-konference.cz/?details=true&id_kurzu=134 . V minulém ročníku konference byla kapacita naplněna, proto doporučujeme provést přihlášení v dostatečném předstihu.

Ke stažení - program konference

Zde je k dispozici program konference - letak-dl-setrna-e-obeh-hosp-program.pdf [ 409.46 kB ]

Shrnutí a fofogalerie z minulého ročníku je pod tímto odkazem.

Zdroj: Ing. Petr Havelka, ředitel České asociace odpadového hospodářství (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů