Čtvrtek, 28. března 2024

Praha 8 hledá firmu na péči o zeleň, zaplatí přes 40 milionů Kč

 Praha 8 hledá firmu na péči o zeleň, zaplatí přes 40 milionů Kč

Radnice Prahy 8 vypsala veřejnou zakázku, v níž hledá firmu, která se bude starat o městskou zeleň. Vyplývá to ze seznamu veřejných zakázek. Za péči o zeleň radnice může vyplatit přes 40 milionů korun. Smlouvu s vítězem radnice podepíše na 36 měsíců. Zájemci mohou své nabídky mohou předkládat do 26. září 2016.

"Předmětem plnění veřejné zakázky je poskytování služby údržby zeleně spočívající v sečení travnatých ploch a úklidu spadaného listí včetně odvozu a likvidace na území městské části Praha 8," píše se v textu zadání zakázky. Firma bude rovněž pečovat o jehličnaté i listnaté stromy na území Prahy 8.

Kolik městská část za údržbu zeleně zaplatí, není jasné. Nejvyšší částka, kterou je ochotna vyplatit, je 40,5 milionů korun.

Zakázku radnice letos již jednou vypsala, proti podmínkám se ale na jaře postavil Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a radnice ji tedy zastavila. Podle úřadu radnice nastavila diskriminační pravidla a datum začátku plnění zakázky označil za nesplnitelné.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů