Úterý, 19. března 2024

OPŽP - Informace k prodlužování samostatných Registrací akce ve věci doložení podkladů k Rozhodnutí o poskytnutí dotace

OPŽP - Informace k prodlužování samostatných Registrací akce ve věci doložení podkladů k Rozhodnutí o poskytnutí dotace

Tento postup se týká pouze projektů s vydanou samostatnou Registrací akce a podporou EU do 200 mil. Kč. Postup nelze použít při vydání sloučeného dokumentu RA a RoPD, kdy jsou aplikována přísnější pravidla pro změny RoPD. (Změny těchto právních aktů jsou vždy schvalovány a vydávány Řídicím orgánem Operačního programu Životní prostředí - Ministerstvem životního prostředí).

V bodě 2.2 přílohy k registraci akce je stanovena lhůta pro doložení nezbytných dokladů pro vydání RoPD, které jsou definovány v příloze č. 2 Pravidel pro žadatele a příjemce podpory. Tento termín může být v případě pouze vážných důvodů prodloužen, a to maximálně o 2 měsíce.

Žádosti o prodloužení termínu pro doložení podkladů pro RoPD je možné odeslat datovou zprávou na SFŽP ČR, případně písemnou formou tamtéž. Žádost posuzuje SFŽP ČR a výsledek posouzení včetně zdůvodnění sdělí žadateli do 10 pracovních dnů od zaslání žádosti. V kladném případě bude ve stejné lhůtě provedeno prodloužení uvedeného termínu registrace akce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů