Úterý, 19. března 2024

Lednová Priorita představuje změny v prioritní ose 4 a v pravidlech pro žadatele

Informační zpravodaj Operačního programu Životní prostředí

Lednová Priorita představuje změny v prioritní ose 4 a v pravidlech pro žadatele

Zprostředkujícím subjektem u čtvrté prioritní osy je Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Spolu s Ministerstvem životního prostředí nastavuje zaměření výzev, přijímá a vyhodnocuje projekty. Projekty administruje a dotaci vyplácí Státní fond životního prostředí ČR. Prioritní osa žadatelům nabízí 9,5 miliardy korun, což je zhruba 14 procent celkové alokace programu. Priorita obsahuje jak znění všech aktuálních výzev, tak rozhovor s ředitelkou Samostatného odboru Operačního programu Životní prostředí v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR Annou Limrovou.

Dalším důležitým tématem jsou změny Pravidel pro žadatele a příjemce podpory v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014-2020, které vstoupily v platnost 5. ledna. Výsledkem úprav je kromě mnoha věcných úprav, zpřesnění a doplnění i zjednodušení pro žadatele a příjemce. V textu kolegů z Fondu se dočtete také o novém způsobu ekonomického hodnocení žadatele při kontrole přijatelnosti projektu.

Zajímavý je i příběh centra Sylvatica pro děti a dospělé v Jiřetíně pod Bukovou v Jizerských horách. Novou výzvu oznámil i Národní program Životní prostředí. Prostřednictvím nově vyhlášené výzvy podpoří úspěšné obce, které vloni zabodovaly v soutěži Vesnice roku. Držitelé zelených stuh získají 400 tisíc korun a celorepublikový vítěz Zelené stuhy ČR 700 tisíc korun.

Priorita č. 1/2017

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů