Úterý, 19. března 2024

V Kladně hořela černá skládka pneumatik, škoda nevznikla

V Kladně hořela černá skládka pneumatik, škoda nevznikla

V bývalé průmyslové zóně v kladenské městské části Dubí dnes hořela černá skládka pneumatik. Mohutný černý dým byl vidět několik kilometrů daleko. Úřady proto vyzvaly obyvatele okolních obcí, aby zavřeli okna, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Podle ní se při požáru nikdo nezranil. Mluvčí policie Michaela Richterová uvedla, že požár nezpůsobil žádnou škodu. V 15:00 hasiči dohašovali poslední ohniska, v 16:00 byl požár zlikvidovaný.

U požáru zasahovaly zhruba čtyři desítky hasičů. Zhruba ve 13:00 těžkou pěnou ohraničili požářiště, oheň se tak již nešířil. V blízkosti požáru byla podle Kerekové vlečka, na které stály vagony s uhlím. "Podařilo se nám zajistit jejich odtažení, hrozilo, že požár na uhlí přeskočí," řekla Kereková.

Stupeň požárního poplachu byl během hasicích prací zvýšen na druhý, ale před 15:00 byl odvolán. Hasiči informovali inspekci životního prostředí, která obyvatelům okolních obcí doporučila zavřít okna. Příčinu požáru policie vyšetřuje.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů