Úterý, 19. března 2024

Rada Biologického centra navrhla na post ředitele Libora Grubhoffera

Rada Biologického centra navrhla na post ředitele Libora Grubhoffera

Na svém čtvrtečním zasedání jednala Rada Biologického centra Akademie věd ČR o návrhu kandidáta na pozici ředitele Biologického centra pro nadcházející pětileté funkční období, začínající 1. července 2017. Oba kandidáti, Libor Grubhoffer, který je vedoucím Laboratoře molekulární ekologie vektorů a patogenů na Parazitologickém ústavu BC, a Miloslav Šimek, současný ředitel BC, na jednání podrobně představili své koncepční vize pro vedení instituce. Po důkladném prodiskutování vizí a záměrů obou uchazečů navrhla Rada BC tajným hlasováním na pozici ředitele Libora Grubhoffera.

,,Rada konstatovala, že oba uchazeči mají dobré předpoklady pro vedení instituce, byl to tedy souboj vizí a koncepcí, z nichž jeden Rada vybrala," řekl předseda Rady BC Vladimír Košťál.

Návrh Rady BC bude projednávat Akademická rada a poté předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová provede konečné rozhodnutí o jmenování vybraného kandidáta ředitelem.

,,Mám velikou radost a zároveň to cítím jako veliký závazek, protože výsledek volby byl velmi jednoznačný. Je to silný mandát a beru celou záležitost nesmírně vážně. Těším se, pokud budu potvrzen v této pozici, na spolupráci se všemi kolegy zde v Biologickém centru Akademie věd v Českých Budějovicích," reagoval po ohlášení výsledku hlasování Libor Grubhoffer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů