Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Ochutnávka kulinářských specialit s hmyzem na stánku EnviWebu

28.05.2009  |  146× přečteno      vytisknout článek

Ochutnávka kulinářských specialit s hmyzem na stánku EnviWebu

HmyzNaTaliriJiž téměř tradiční vaření s hmyzem proběhlo na našem stánku na veletrhu Watenvi, tentokrát zpestřené křtem nové knihy a DVD s tematikou entomofágie. Mediálně vděčná akce se těší velkému zájmu návštěvníků veletrhu i sdělovacích prostředků a nejinak tomu bylo i letos. Navíc jsme pro Vás připravili i nové webové stránky www.HmyzNaTaliri.cz

R.J.

Mistr kuchař Petr Ocknecht vysvětlil, že hmyz se nejprve usmrtí v horké vodě a teprve poté se opeče a následně konzumuje. Pochlubil se, že vždy dá přednost jídlu připraveného z hmyzu před propečeným steakem. Hmyz je pro tyto účely speciálně chován, nejedná se tedy o „sebrané“ brouky někde na louce či na poli. Součástí ochutnávky byl i křest knihy Kuchyně hmyzem zpestřená. Jedna z autorek, profesorka Marie Borkovcová, uvedla, že v publikaci je 105 receptů na vynikající hmyzí jídla. Na otázku, jak ji napadlo napsat tuto knihu, odpověděla: „Před lety jsem na přednášce na univerzitě viděla profesora Dalibora Povolného jíst živého švába a stále jsem přemýšlela o významu těchto surovin pro zdraví člověka. Za pár let jsem sama stála za katedrou a studenti mě vyprovokovali, abych také snědla živého švába. Zájem studentů o toto netradiční jídlo rostl a pojem entomofágie se rozšířil do povědomí mnoha lidí a zájem o recepty a vaření hmyzu neustále roste.“

Napsalo Tiskové středisko BVV

A ostatní:

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/hmyzi-delikatesy-ochutnavaji-brnane-na-veletrzich.html

http://www.blesk.cz/galerie/114375/?foto=0

kde najdete fota i video..


Související články


Poslední diskuse k článku - 0 příspěvků celkem

přidej nový příspěvek

Zatím žádný příspěvek
můžete na tento článek reagovat jako první...


EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.



Search
Partneři
ZmapujTo.cz
Fandíme EnviWebu
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Partnerské časopisy
<< Předchozí Následující >>



Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, ZmapujTo.cz - hlášení podnětů od občanů, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny, Dřevěné brikety, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo


Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist