Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Co projedná vláda ve středu
72/14 Výroční zpráva o plnění Národního akčního plánu ke snížení používání pesticidů v České republice v roce 2013

358/14 Bezúplatný převod nemovitého majetku ve vlastnictví České republiky, k němuž má právo hospodařit Povodí Odry, státní podnik, do vlastnictví Města Bílovec podle ustanovení § 16 odst. 9 zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů.

378/14 Návrh možného budoucího řešení určení poplatků za znečišťování ovzduší mezi SFŽP ČR, kraje a státní rozpočet ČR


Ministerstvo životního prostředí zkoumá, jestli správce národního parku Šumava nemrhal penězi. Jedná se o více než pětimilionovou investici do restaurace Březník. Park měl kromě oprav pořídit i nákladné oblečení pro personál a pak restauraci na osm let pronajal obci Modrava. Pochyby vyvolává, že na tak dlouho se smlouvy většinou uzavírají, pokud do oprav investoval nájemce. Smlouvu navíc nejde snadno vypovědět, park by musel dokázat, že Modrava tu špatně hospodaří.


Unicorn Systems dokončil ve společnosti Teplárna Strakonice implementaci systému Damas Power, řešení pro řízení výroby elektřiny a tepla.
Systém Damas Power na základě evidovaných technických a provozních parametrů teplárny vypočítává možné varianty dodávek elektrické a tepelné energie, včetně rezerv pro poskytování podpůrných služeb, a spotřeby surovin.
Prodej elektřiny a tepla je následně realizován na základě vybraného obchodního plánu, který může být postupně upřesňován v několika fázích (roční, týdenní, denní a operativní příprava). Plnění finančního a obchodního plánu, včetně ekonomičnosti chodu výroby, je v systému Damas Power následně vyhodnocováno z různých provozně-ekonomických pohledů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů