Pátek, 19. dubna 2024

Lidé mohou navrhovat osobnosti na Cenu ředitele Správy KRNAP

Lidé mohou navrhovat osobnosti na Cenu ředitele Správy KRNAP

Lidé mohou navrhovat osobnosti, které by měly za svou práci pro Krkonoše získat Cenu ředitele Správy Krkonošského národního parku (KRNAP). Nominace je možné posílat do 15. února 2015, ceny budou udělené 10. dubna. ČTK o tom informoval mluvčí Správy Krkonošského národního parku Radek Drahný.

Správa KRNAP ceny ředitele udělí příští rok popáté. "Oceněním chceme vyzdvihnout konkrétní osobnosti, které svojí prací, výkony či občanskými aktivitami představují či představovaly významný přínos pro Krkonošský národní park či Krkonoše jako region," uvedl Drahný.

Nominace mohou lidé posílat poštou na adresu Správy KRNAP či e-mailem na adresu drahny@krnap.cz. Nominace by měly obsahovat jméno navrhovaného, stručné zdůvodnění nominace, kontakt na navrhovatele a nejlépe také kontakt na nominovaného.

Cena ředitele Správy KRNAP je od roku 2010 udělována zpravidla čtyřem osobnostem. Čestná cena je symbolizována diplomem a soškou s vyobrazením nejstarší známé podoby ducha hor Krakonoše podle mapy Martina Helwiga. V minulosti ocenění získali například spisovatelka Marie Kubátová, fotograf Jiří Havel či lavinový expert Valerián Spusta. Ocenění in memoriam získal například někdejší šéf správy parku Oldřich Lábek.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů