Pátek, 29. března 2024

Podivná skládka v chráněném území v Kunštátu - Rudce

 Vyhledávaná výletní lokalita se zdá, že má nový tursitický trhák. Černou skládku.

Podivná skládka v chráněném území v Kunštátu - Rudce

Lidem v místní části Kunštátu - Rudce se nelíbí dění okolo jedné z tamním firem. Z parcely ležící v Přírodním parku Halasovo Kunštátsko totiž zmizely stromy a naopak na ní přibývá stavební suť a další odpad. Část obyvatel Rudky se proto obrátila na kunštátský městský úřad a požaduje nápravu stavu.
Lidem v Rudce se nelíbí skládka suti a odpadů v přírodním parku

Místo stromů je na pozemku stavební suť a odpad Foto archiv Zrcadla

,,Nesouhlasíme s provedením terénních úprav. Parcela je vedena jako lesní pozemek, je nedílnou součástí lesního útvaru a tvoří hlukovou bariéru kolem areálu firmy. Požadovanou změnou by se změnil ráz krajiny Halasova Kunštátska. Naším posláním je zachovat a podpořit přírodní hodnoty vyvážené krajiny a jsme proti legalizaci černé skládky odpadů, která se nachází na uvedeném pozemku," uvádí mimo jiné někteří obyvatelé Rudky, v dopise adresovaném na kunštátský stavební odbor.

Nelíbí se jim také to, že stavební úřad zatím nevydal rozhodnutí o odstranění černé skládky, kterým má hrubě porušovat podmínky ochrany přírody v Halasově Kunštátsku.

Podle kunštátského starosty Zdeňka Wettera (ČSSD) se město celou záležitostí zabývá a už je připravené i řešení. Jak uvedl, firma měla určité záměry, kvůli kterým požádala Odbor tvorby a ochrany životního prostředí Boskovice, aby byla parcela vyňata z lesního porostu. Úřad ale její žádosti nevyhověl. Více čtěte na:

www.zrcadlo.net

ZDROJ: www.zrcadlo.net, únor 2015

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů