Pátek, 29. března 2024

Další ročník fotosoutěže MMM: Foťte chráněnou českou přírodu a vyhrajte pobyt v národním parku!

Další ročník fotosoutěže MMM: Foťte chráněnou českou přírodu a vyhrajte pobyt v národním parku!
Další ročník fotosoutěže MMM: Foťte chráněnou českou přírodu a vyhrajte pobyt v národním parku!

Přesně za měsíc startuje 3. pokračování fotografické soutěže MŽP pro veřejnost Moje Magické Místo v české přírodě. Už teď ale můžete hledat a fotit ta nejzajímavější místa s jedinečnou atmosférou v našich národních parcích, chráněných krajinných oblastech a dalších zvláště chráněných územích v české přírodě. Snímky do soutěže pak můžete posílat od 1. srpna do 30. září 2016. Na vítěze čekají opět atraktivní ceny jako pobyt v národním parku a komentovaná vycházka se strážcem národního parku.

Úspěšná fotosoutěž, kterou MŽP pro veřejnost poprvé otevřelo v r. 2014, chce lidi motivovat k objevování mnohdy netušených a neokoukaných míst i krás české přírody. Nezáleží na tom, z jakých končin České republiky vyfocené snímky pocházejí. Zachycovat ale musí speciální místo v jakémkoliv chráněném území v ČR, tj. např. v národním parku, chráněné krajinné oblasti, přírodní rezervaci nebo přírodní památce [1].

,,V prvním ročníku naší fotosoutěže se nám sešlo 214 fotografií od 106 autorů. Z vítězných snímků pak vznikla výstava, která z pražských Vršovic putovala po celé ČR. Úchvatné snímky chráněné přírody si mohli prohlédnout lidé třeba v Liberci, Plzni či Lovosicích a nyní máme výstavu zpět ve Vršovicích, před budovou MŽP. Vítězné snímky z loňského videoročníku jsme zase promítli na našem každoročním filmovém festivalu Ekofilm. Prostřednictvím této soutěže chceme široké veřejnosti přiblížit mnohdy netušené krásy naší chráněné přírody. To se nám daří i díky projektům, jako je úspěšný pořad Krajinou domova, který vznikl díky spolupráci s ČT a jejž diváci mohli v posledních týdnech sledovat na ČT2," přibližuje smysl soutěže ministr životního prostředí Richard Brabec.

Autoři vítězných snímků se i letos můžou těšit na lákavé ceny, mimo jiné i od nových partnerů soutěže. První tři výherci, o nichž rozhodne odborná porota složená ze zástupců národních parků a odborníků z MŽP, získají pobyt (2 noci) v jednom z národních parků ČR pro 2 osoby a tříhodinovou komentovanou vycházku se strážcem národního parku. Navíc ze všech došlých fotografií vyberou zástupci tiskového oddělení MŽP každý soutěžní týden 10 nejatraktivnějších snímků, které pak zveřejní na Facebooku MŽP. Fanoušci facebookového profilu MŽP budou poté moci hlasovat pro nejhezčí fotografii pomocí lajků. Každý týden oceníme 1 fotografii s největším počtem lajků dárkovým balíčkem od partnerů soutěže - NC Eden, Deichmann, DM drogerie markt, Jatomi fitness, Ambrela, Favab.

Své fotografie můžete posílat od 1. srpna do 30. září 2016 na e-mailovou adresu Ministerstva životního prostředí akce@mzp.cz (případně přes www.uschovna.cz). Vše o soutěži najdete na webových stránkách Ministerstva životního prostředí.

Poznámky:

[1] Přehled chráněných území ČR najdete na této internetové adrese.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů