Úterý, 19. března 2024

Výzva č. 4/2017: Podpora výkupu pozemků ve zvláště chráněných územích

Díky výkupům bude možné zlepšit podmínky pro praktickou péči o národní parky a chráněné krajinné oblasti a podpořit biodiverzitu na jejich území.

Výzva č. 4/2017: Podpora výkupu pozemků ve zvláště chráněných územích

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR vyhlašují novou výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Národního programu Životní prostředí na výkupy pozemků ve zvláště chráněných územích. Podpora na jeden projekt bude poskytnuta ve stoprocentní výši způsobilých výdajů.

Díky výkupům bude možné zlepšit podmínky pro praktickou péči o národní parky a chráněné krajinné oblasti a podpořit biodiverzitu na jejich území. Navíc se zmenší plocha území s nárokem na vyplácení újmy podle zákona o ochraně přírody a krajiny. Nestátní vlastníci nebo nájemci pozemků ve zvláště chráněných územích mají totiž podle zmíněného zákona nárok na vyplácení náhrady ze státního rozpočtu za ztížené hospodaření v ochranném režimu.

O dotaci ve výši 100 procent způsobilých výdajů mohou žádat Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a správy národních parků, tedy Správa Národního parku České Švýcarsko, Správa Krkonošského národního parku, Správa Národního parku Podyjí a Správa Národního parku Šumava.

Na výkup pozemků je připraveno celkem 52 milionů korun. Své žádosti mohou zájemci předkládat od 14. března do 15. dubna 2017. Kritéria pro výběr projektů a další podrobnosti jsou uvedeny v textu výzvy.

Dokumenty k výzvě č. 4/2017

Zdroj:Verlag Dashöfer - www.enviprofi.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů