Úterý, 19. března 2024

Na MŽP bude tento týden zasedat Rada Federace EUROPARC

Na MŽP bude tento týden zasedat Rada Federace EUROPARC

Ve dnech 17. - 19. 5. 2017 bude na Ministerstvu životního prostředí zasedat Rada Federace EUROPARC. Federace EUROPARC je největší evropskou asociací správců chráněných území. Sdružuje přibližně 400 organizací i jednotlivců z 36 evropských zemí. Jejími členy v ČR jsou všechny národní parky, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a od roku 2016 i MŽP.

Rada se setká s vedením MŽP, konkrétně náměstky ministra Vladislavem Smržem a Vladimírem Dolejským, řediteli všech čtyř českých národních parků - Pavlem Bendou, Janem Hřebačkou, Tomášem Rothröcklem, Pavlem Hubeným a ředitelem Agentury ochrany přírody a krajiny ČR Františkem Pelcem, stejně jako s prezidentem sekce EUROPARCu pro střední a východní Evropu Jakubem Kašparem ze Správy KRNAP. Členové vedení Federace EUROPARC také navštíví vybraná chráněná území přímo v hlavním městě a setkají se s vedením Magistrátu hlavního města Prahy i vybraných městských částí. Mimo standardních témat k jednání (jako např. strategické vedení Federace) bude Rada jednat především o implementaci Strategie EUROPARC a o sloučení s asociací Fedenatur (jehož částí je i přírodní park Draháň-Trója).

Jednání bude také příležitostí představit vedení federace EUROPARC český systém ochrany přírody a diskutovat o vzájemné spolupráci a podpoře na evropské úrovni.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů