Úterý, 19. března 2024

Výstava na zámku v Holešově představí nejohroženější druhy zvířat

Výstava na zámku v Holešově představí nejohroženější druhy zvířat

Holešovský zámek ve čtvrtek otevře výstavu, která představí nejohroženější zvířecí druhy. Návštěvníci uvidí například nejmenší opičky světa, ještěry, plazy, pavouky, želvy a malý mořský svět. ČTK to dnes řekla mluvčí pořádajícího Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.

Výstava na zámku potrvá do 1. října. Podle Podhajské se lidé dostanou do bezprostřední blízkosti zvířat, budou se moci s nimi fotografovat a také pomazlit. Počítá se také s komentovanými prohlídkami pro školy a další zájemce. Městské kulturní středisko podobnou výstavu pořádalo před dvěma lety, kdy přilákala 12.000 návštěvníků.
"Lákala je především možnost si exotická zvířata pochovat ve vlastní ruce, mnozí si je i koupili. Letošní nabídka je však rozšířená o mořský svět, který představují dvě akvária s atraktivními mořskými rybami včetně známé rybky Nemo a korálů," dodala Podhajská.
Ze savců výstava nabídne nejmenší opičky světa, tamaríny pinčí a bělovousé a kosmany zakrslé, dále veverky Prévostovy, k pomazlení králíky a morčata. "Zajímavostí budou také velké africké, jihoamerické a evropské želvy a z teraristiky pavouci, štíři a madagaskarská zvířata, která se na výstavě budou pohybovat volně v prostoru," doplnila Podhajská.
K výstavě bude připraven fotokoutek a pracovní koutek pro děti, které se mohou zúčastnit výtvarné soutěže o suchozemskou želvu s vybaveným teráriem.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů