Úterý, 19. března 2024

Zajímá vás projekt MALSEMUSCHEL? Přijďte na konferenci

Zajímá vás projekt MALSEMUSCHEL? Přijďte na konferenci

V příštím týdnu odstartuje v jižních Čechách konference k projektu MALSEMUSCHEL - Podpora přirozeného prostředí a výskytu perlorodky říční v povodí Malše.

Mezinárodní česko-rakouský projekt na záchranu perlorodky říční v hraničním povodí Malše, je jednou z možností, jak poznat aktuální stav povodí, jeho půdní a vegetační poměry, identifikovat největší rizika a podpořit šetrný způsob přírodě blízkého hospodaření. Zachováním nebo obnovením původních biotopů perlorodky říční, která je spolehlivým indikátorem čisté vody s kvalitou vody pitné, můžeme aktivně přispět k podpoře trvale udržitelného rozvoje krajiny a k záchraně či obnovení pestrého genofondu tohoto povodí.

Ministerstvo životního prostředí si vás dovoluje pozvat na úvodní konferenci k projektu MALSEMUSCHEL - Podpora přirozeného prostředí a výskytu perlorodky říční (Margaritifera margaritifera) v povodí Malše. Konference se uskuteční v úterý 13. června 2017 v kinosále v jihočeské Kaplici od 13 hodin.

Konference je určena veřejnosti, subjektům hospodařícím nebo jinak ovlivňujícím přirozený biotop perlorodky v území hraničního toku řeky Malše od pramene v rakouském Sandlu až po obec Rychnov nad Malší, ale i odborníkům, kteří se chtějí podělit o své zkušenosti, nebo je dané téma jakkoliv zajímá. Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím programu přeshraniční spolupráce Interreg V-A Rakousko-Česká republika, celkové náklady činí téměř 45 mil korun, projekt je plánován do konce roku 2020.

Program konference (PDF, 358 kB)

Více informací k celému projektu i konferenci najdete zde.

A také tady.

Pokud máte o účast na konferenci zájem, zaregistrujte se, prosím, na e-mailu:Zdenka.Herova@mzp.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů