Pátek, 19. dubna 2024

Rožnov p.Radhoštěm chystá nové odpadové centrum za 28 mil. Kč

Rožnov p.Radhoštěm chystá nové odpadové centrum za 28 mil. Kč

Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku chystá stavbu nového odpadového centra. Pro město je to důležitá věc, stávající sběrný dvůr stál na pronajatém pozemku, nové centrum bude větší a umožní podrobnější třídění, řekl dnes ČTK mluvčí radnice Tomáš Gross. Město nyní hledá dodavatele stavby, náklady na projekt budou asi 28 milionů korun, z toho 25 milionů pokryje evropská dotace.

"Nový sběrný dvůr bude umístěn v Průmyslovém areálu Tesla," uvedla starostka Markéta Blinková (ODS). Doposud byl na druhém kraji města.

Nové odpadové centrum bude podle Grosse větší, bude v něm místo pro více kontejnerů, umožní tak větší třídění než doposud. "Bude tam také velká digitální váha na auta, ta dosud chyběla," podotkl Gross.

Město nyní hledá dodavatele stavby. "Díky platnému stavebnímu povolení může případná vítězná firma ihned po splnění všech zákonných lhůt začít s realizací stavby," uvedl vedoucí odboru rozvoje Ivo Marcin. V další soutěži bude město hledat dodavatele technologií. Nové centrum by mělo sloužit od listopadu příštího roku. Projektovaná roční kapacita bude téměř 4000 tun odpadu.

Letošní rozpočet města počítal s investicemi 60 milionů korun. Ve městě byla postavena nová lávky pro pěší přes Bečvu, radnice investovala do zateplení škol či opravy koupaliště, připravila také první etapu rekonstrukce Palackého ulice.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů