Pátek, 19. dubna 2024

Co skrývají černé skládky? Soutěž fotografií z akce Ukliďme Česko 2015 je v plném proudu

Jak letošní úklidové akce (jichž se konalo více než 900) vypadaly a co zajímavého účastníci při úklidech našli, můžete zjistit během měsíce května díky soutěži fotografií z úklidů.

Co skrývají černé skládky? Soutěž fotografií z akce Ukliďme Česko 2015 je v plném proudu

V sobotu 18.4. proběhla hlavní vlna dobrovolnických úklidů českých měst, obcí a přírody uspořádaných v rámci projektu Ukliďme Česko 2015. Jak jednotlivé úklidové akce (jichž se konalo více než 900) vypadaly a co zajímavého účastníci při úklidech našli, můžete zjistit během měsíce května díky soutěži fotografií z úklidů.

"Rádi bychom se podělili o záběry z průběhu jednotlivých úklidových akcí s více než 30 000 dobrovolníků, kteří se akce aktivně zúčastnili, ale také s těmi, kteří se letos nemohli zapojit. Třeba pro ně budou fotky motivací přidat se k úklidu při příštím ročníku," sdělil nám jeden z pořadatelů akce Miroslav Kubásek. "Spousta momentek totiž dokazuje, že naše akce není jen o dřině, ale že přináší i spoustu humorných situací, kuriozních nálezů a v neposlední řadě má i společenský rozměr v podobě doprovodných programů", dodává Kubásek.

Z téměř 200 zaslaných fotografií vybrali pořadatelé 40, z nichž bude moci každý na facebookovém profilu akce (https://www.facebook.com/UklidmeCesko) vybrat během měsíce května svého favorita. Fotosoutěž projektu Ukliďme Česko odstartovala tuto středu 6. května, a vítěz se bude hledat ve čtyřech soutěžních kategoriích: mezi uměleckými a vtipnými fotografiemi, fotografiemi zachycující kuriózní objevy ze skládek a také mezi momentkami z doprovodného programu úklidových akcí. První 3 fotografie z každé kategorie, které získají nejvíce hlasů, obdrží cenu v podobě filtrační konvice na vodu, tričko akce s motivem "Viktor Čistič" a vítěz kategorie navíc roční předplatné časopisu Naše příroda (http://www.nasepriroda.cz).

"Množství zaslaných fotografií nás příjemně překvapilo, stejně jako kvalita většiny z nich. Pokud mezi finálovou čtyřicítkou fotografií najdete svého favorita, neváhejte mu dát 'like', i na vylosované hlasující totiž čekají hodnotné ceny," motivuje k hlasování další z pořadatelů Radek Janoušek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů