Úterý, 19. března 2024

Říčany: Zahraniční studenti pomáhali v říčanském lese

Říčany: Zahraniční studenti pomáhali v říčanském lese

V červenci zavítalo do Říčan 50 středoškoláků ze Španělska, Maďarska, Holandska a Slovenska. V rámci výměny a spolupráce s Asociací pro podporu vzdělání a sdružením Parentes přijeli dobrovolně pracovat do říčanského lesa. Vřelého přivítání se jim dostalo také na radnici v Říčanech.

Od úterý 22. do pátku 25. července strávili zahraniční studenti prázdninový týden na Říčansku. Hoši ve věku 16 - 18 let se pod vedením správců lesa zúčastnili dobrovolné brigády v městském lese, kde se každý den asi čtyři hodiny podíleli na jeho čištění a úklidu.

"Studenti odnesli biologický odpad odložený do lesa obyvateli přilehlých nemovitostí do přistaveného kontejneru na rozhraní ulic Horní, Na Okraji a V Žaludech. Také se postarali o úklid větví na pasece u tehovské cesty. Jiný den se zase ujali čištění koryta potoka pod Říčanskou hájenkou, natírání závor nebo vysekání klestí z mýtiny U obrázku," popisuje Markéta Zelená z odboru životního prostředí s tím, že město zažilo zahraniční výpomoc v říčanském lese poprvé.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů