Úterý, 19. března 2024

Den záchranářů v Karlových Varech přivítá i recyklační program

Den záchranářů v Karlových Varech přivítá i recyklační program

Den záchranářů proběhne tuto sobotu 17. června od 13 do 17 hodin v areálu Rolava. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, v jehož rámci se představí také zábavně naučný ekologický program kolektivního systému ELEKTROWIN a Ecobat Přelez, přeskoč, recykluj! Tento program vznikl ve spolupráci s Karlovarským krajem.

ELEKTROWIN nechal speciálně pro tento účel vyrobit jedinečnou atrakci - nafukovací závodní dráhu o rozměrech téměř 12x3 metry, kterou budou návštěvníci zdolávat na čas.

Nejlepší časy dosažené v Karlových Varech a i během dalších dílů seriálu budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč. Vyhlášení vítězů a předání cen se uskuteční na pražské Letné.

ELEKTROWIN připravil nejen tuto atrakci, ale ucelený program na téma recyklace. Takže budou připraveny různé hry a kvízy. To vše v duchu sloganu Třiďte také elektro! Pokud na akci přinesete vysloužilý spotřebič, obdržíte drobný dárek, za pět odevzdaných baterií získáte navíc krabičku ECOCHEESE.

Během letošního roku bude tento seriál zábavně naučných akcí putovat po zajímavých místech v ČR a připomínat lidem význam sběru a recyklace starého elektra.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů