Úterý, 19. března 2024

Požár skládky u Vintířova zdolali hasiči po osmi hodinách

Požár skládky u Vintířova zdolali hasiči po osmi hodinách

Osm hodin bojovali hasiči s požárem skládky u Vřesové na Sokolovsku. Oheň se jim podařilo zlikvidovat v nočních hodinách. Na místě zasahovalo 15 jednotek hasičů, informoval ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

"Hořet na skládce komunálního odpadu u Vintířova na Sokolovsku začalo ve čtvrtek ve dvě hodiny odpoledne. Stoupající kouř z požáru bylo možné vidět kilometry daleko. Požár dokonce viděl pilot letadla, které přistávalo na karlovarském letišti," uvedl Kasal. Preventivně byli na kouř upozorněni i obyvatelé okolních obcí.
Pod kontrolu dostali hasiči oheň po pěti hodinách, dohašování trvalo další hodiny. "Kromě požární vody bylo nutné na místo zásahu dopravit i velké množství pěnidla. Pokrýt hořící odpad vrstvou pěny je účinný způsob likvidace takovéhoto požáru," popsal mluvčí.
Hasiči museli téměř celou dobu pracovat v dýchací technice, na místě tak byla i dvě protiplynová zásahová vozidla se zásobou tlakových lahví se vzduchem pro dýchací přístroje. Kvůli složitému pohybu zasahujících hasičů v hromadách odpadků velitel zásahu požadoval na místo vrtulník pro hašení ze vzduchu, ten ale ve stejnou dobu zasahoval při pátrací akci jinde v republice, a nemohl proto přiletět. Na pomoc s rozhrabováním hořícího odpadu byly na místo povolány kolové nakladače.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů