Čtvrtek, 28. března 2024

Policie a armáda zasahovaly na skládce u Lukavce

Policie a armáda zasahovaly na skládce u Lukavce

Policie a armáda zasahovaly ve čtvrtek na skládce u Lukavce na Litoměřicku. Informuje o tom dnešní Litoměřický deník. Podle listu policie zatkla několik lidí.

Zásah kriminalistů a vojáků, kteří měli mít k dispozici i vrtulník s termovizí, potvrdil listu nejmenovaný svědek. "Celý den kroužil nad skládkou vrtulník s termovizí, přijelo i pyrotechnické vozidlo s nákladním prostorem, jakým odvážejí třeba bomby, dva vojenské nákladní vozy, dvě nebo tři auta policie a dvě kriminálky," řekl listu. Policie potvrdila pouze to, že na místě zasahovala.

Skládku provozuje společnost Ladeo. Ani její ředitel Vlastimil Ladýř Deníku neposkytl žádné informace. "Zatím bez komentáře," řekl Ladýř listu.

Skládkou u Lukavce se opakovaně zabývala Česká inspekce životního prostředí. V roce 2009, kdy ji provozovala společnost Eurosup ji inspektoři uložili za nebezpečné odpady pokutu 900.000 korun. Stejnou sankci za obdobný prohřešek dostal nový provozovatel loni.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů