Čtvrtek, 28. března 2024

Kohoutkovou vodu dostanete už ve třinácti restauracích na Příbramsku

Kohoutkovou vodu dostanete už ve třinácti restauracích na Příbramsku

Minerálku a nebo vodu z kohoutku? Takovou otázku od obsluhy mohou slyšet návštěvníci již třinácti restaurací a kaváren na Příbramsku, Sedlčansku a Říčansku. Těm ji dodává vodohospodářská společnost 1.SčV, a.s.

"Voda z veřejného vodovodu patří mezi nejkontrolovanější potraviny. Její kvalita odpovídá přísným parametrům stanoveným vyhláškou ministerstva zdravotnictví a prověřuje se jak v úpravnách vody, tak ve vodovodní síti i v domácnostech," uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí 1.SčV, a.s.

Restaurace jsou registrované na speciálním webu www.kohoutkova.cz, kde si je každý může vyhledat i podle jednotlivých regionů. Tím je 1.SčV, a.s. podporuje i v propagaci. "Na tomto webu jsou i další informace týkající se podávání kohoutkové vody, podrobností o její výrobě a kvalitě," doplnila Kristina Blaszczyková.

Restaurace, které se do projektu přihlásí, obdrží kromě originálních karaf informační samolepku, kterou mají možnost umístit na viditelné místo. Samolepka upozorňuje, že v dané restauraci může návštěvník požádat o vodu z kohoutku. "Každé pak provádíme navíc bezplatný rozbor vody a host tak může kdykoli si u obsluhy vyžádat předložení certifikátu, který dokládá, že pije opravdu vodu nezávadnou," vysvětlila Kristina Blaszczyková.

Společnost 1.SčV, a.s.vychází v tomto projektu i z výsledku loňského průzkumu veřejného mínění, v němž 88 procent oslovených zákazníků uvedlo, že upřednostňují pití vody z kohoutku.

Restaurace, které mají zájem se do projektu zapojit, se mohou přihlásit prostřednictvím webové stránky www.kohoutkova.cz nebo zaslat kontaktní údaje na e-mail: asistentka@1scv.cz

Restaurace a kavárny s nabídkou kohoutkové vody na Příbramsku a Říčansku:

Příbram:

Restaurace CIK-CAK

Restaurace U Majáku

Club No.1

Bar Jim Beam

Restaurace Na Plzeňské

Pizzerie Francesco

Restaurace Březohorka

Říčany:

Hotel Pratol

Hotel Nad Hladinou

Sedlčany:

Kavárna Ke kořenům

Restaurace SOS Sedlčany

Restaurace Na Růžku

Hotel Florián

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů