Čtvrtek, 28. března 2024

Mystická postava Fabiána dominuje logu Destinační agentury Brdy

Mystická postava Fabiána dominuje logu Destinační agentury Brdy

Destinační agentura Brdy, která má rozvíjet turistický ruch v návaznosti na nedávno vzniklou CHKO Brdy, má už i své logo. Jeho ústředním motivem je mystická postava strážce Brd Fabiána od známého příbramského výtvarníka Jana Čáky. Nová značka je chráněna Úřadem průmyslového vlastnictví.

Příbram (9.prosince 2016) - ,,Jsme přesvědčeni, že značka s proslulým symbolem Brd se stane jednotícím prvkem celého regionu a přispěje k jeho rozvoji. Život i práce pana Čáky je nejlepší propagací Brd a věříme, že i jeho kresba poslouží k popularizaci a sjednocení celého regionu," řekl Vladimír Král, ředitel Ekologického centra Orlov, o.p.s. (ECO), pod který Destinační agentura Brdy patří.

ECO dlouho hledalo symbol, který by nebyl kontroverzní v regionu a umožňoval jeho sjednocení. ,,Rozdělování Brd na středočeskou a plzeňskou část považujeme za zbytečné, a proto jsme chtěli dát do znaku destinační agentury symbol, který není dotčený žádnými spory a má historickou vazbu k regionu," zdůraznil Vladimír Král. Logo by mělo přispět k znovuobnovení sounáležitosti s územím, které bylo na dlouhou dobu izolováno od normálního dění. ,,Domníváme se, že prostřednictvím Čákova Fabiána můžeme navázat na dobu, která předcházela uzavření Brd pro veřejnost," dodal Vladimír Král.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů