Pátek, 29. března 2024

Desítky neziskovek využívají pro správu projektů a dokumentů český cloudCapsa

Desítky neziskovek využívají pro správu projektů a dokumentů český cloudCapsa

Co mají společného Člověk v tísni, Ekologický právní servis, Slezská diakonie a Bio OKO? Už několik let využívají služeb českého clouduCapsa. Ten neziskovému sektoru kromě snadno dostupného datového úložiště a prostředí pro vedení projektů a týmovou spolupráci nabízí i výraznou slevu.

Jednou z velkých neziskových organizací, které Capsu používají, je například Frank Bold, známější pod původním názvem Ekologický právní servis. "Capsu používáme od září 2012 a jsme s ní maximálně spokojeni," říká Lukáš Prnka, který má za organizaci Frank Bold na starosti správu Capsy.

"Capsu využíváme jako sdílené a snadno dostupné úložiště dat,primárně pro naši právní stáž. Stážisté zde majímožnost sdílet dokumenty s partnery, jimž poskytujeme právní podporu," vysvětluje Lukáš Prnka, k čemu jim Capsa slouží. Velkou výhodou podle jeho slov je to, že v Capse lze zpřístupnit jednotlivé složky jen konkrétním lidem či skupinám uživatelů a přístup k interním datům umožnit jen vybraným pracovníkům.

K pracovním dokumentům se snadno dostanou jak zaměstnanci Frank Bold, tak i externisté či stážisté. A je jedno, jestli sedí v kanceláři, pracují z domova či v terénu. Jediné, co potřebují, je počítač a připojení k internetu.

Užitečnou vlastností Capsy je, že uchovává všechny předchozí uložené verze dokumentů a je možné se k jakékoliv z nich kdykoliv vrátit. Takže i když si někdo něco omylem přepíše a uloží, může se snadno vrátit k verzi dokumentu, kde ještě bylo vše správně.

Další z velkých organizací, které používají Capsu, je Člověk v tísni. "Capsa je pro nás nástroj, díky kterému sdílíme dokumenty a kontakty potřebné v rámci našeho projektu zabývajícího se předškolním vzděláváním. Vzhledem k tomu, že je tento projekt velmi obsáhlý - kromě našich devíti poboček je v něm zapojeno i osm partnerských organizací - je pro nás systém Capsa nezbytností," říká Jana Kvapilová z Člověka v tísni a dodává: "Osvědčil se nám jako efektivní nástroj pro rychlou výměnu informací, která je při naší práci nezbytná."

Pavel Novák, ředitel neziskové organizace Fokus Praha, vidí hlavní výhodu Capsyv tom, že mu umožňuje mít všechny dokumenty organizace na jednom místě. "Na rozdíl od Dropboxu se data nesynchronizují s osobním počítačem, takže nedochází k jeho zahlcování," uvádí další výhodu Pavel Novák.

"Neziskové prostředí je nám sympatické a rádi podporujeme zajímavé projekty," říká Jan Raab, majitel Capsy. Všechny neziskové organizace díky tomu mohou získat 33% slevu na jakýkoliv zplacených týmových tarifů.

Více informací o Capse naleznete na adrese www.capsa.cz.Dotazy k možnému využití Capsyrádi zodpovíme na capsa@capsa.cz nebo na telefonu 226 807 211.

Kontakt:

Capsa.cz, s.r.o.

Pomořanská 480/10

181 00 Praha 8

226 807 211

capsa@capsa.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů