Sobota, 20. dubna 2024

Brno: Vandal pro své zdraví poničil břízu v Žabovřeskách

Brno: Vandal pro své zdraví poničil břízu v Žabovřeskách

,,Nápoj bohů" chtěl zřejmě získat neznámý vandal v městské části Brno-Žabovřesky. V neděli v poledne přijali strážníci oznámení o zřejmě záměrně poškozeném stromu v ulici Mozolky.

Za místní knihovnou pak hlídka skutečně objevila vzrostlou břízu s navrtanými otvory, do kterých někdo umístil průhledné plastové hadičky, jejichž konce vedly do velkých skleněných lahví. Strážníci pořídili fotodokumentaci předmětů i poškození stromu a postoupili případ k dalšímu řízení na příslušný úřad.

Březové míze se připisovaly se omlazující, posilující a regenerující účinky. Doporučovala se mladým dámám, měla zvyšovat jejich krásu a přitažlivost.

Březová šťáva obsahuje vitamíny C a B. Kromě toho v ní najdeme řádku minerálů, za zmínku stojí měď, hořčík, vápník, fosfor a železo. A také jsou zde aminokyseliny, kyselina listová i citronová a také fruktóza. Přírodní medicína ji doporučuje při problémech s ledvinovými kameny. Přesněji má působit preventivně u lidí, kteří mají sklony k tomuto zdravotnímu problému. Také by měla posilovat játra, očišťovat je a stimulovat jejich práci. Doporučuje se na posílení imunity a různé detoxikační kůry. Zvláště užitečná může být při různých sezónních únavách.

ZDROJ: www.prozabovresky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů