Čtvrtek, 25. dubna 2024

Firma CZ GOLF INVESTMENT dostala další pokutu dva miliony korun za rybník v Ludvíkovicích

Firma CZ GOLF INVESTMENT dostala další pokutu dva miliony korun za rybník v Ludvíkovicích

Pokutu dva miliony korun dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) společnost CZ GOLF INVESTMENT. Firma nesplnila opatření k nápravě, které jí inspektoři uložili. Do 1. 1. 2014 měla provést obnovu rybníka v obci Ludvíkovice na Děčínsku, jehož biotop v roce 2006 při stavbě golfového hřiště nevratně zničila. Lokalita poskytovala vhodné podmínky pro život a nerušený vývoj zvláště chráněných druhů jako například čolka obecného, skokana skřehotavého a dalších a také volně žijících ptáků, například kriticky ohroženého strnada lučního.

Při kontrole v červnu 2014 inspektoři zjistili, že uložená opatření k nápravě nebyla splněna a rekonstrukce rybníka ani nezačala. ,,Firma měla několik let na to, aby své nedovolené zásahy napravila a obnovila rybník tak, aby mohl plnit funkci náhradního biotopu pro zvláště chráněné obojživelníky. Za celou dobu ale společnost nejevila žádnou snahu o splnění námi uložených opatření. K tomu jsme přihlédli při stanovování výše pokuty," uvedl Jaroslav Vacek, ředitel Oblastního inspektorátu v Ústí nad Labem, který se případem zabýval.

Právě za nevratnou přeměnu lokality při stavbě golfového areálu dostala už dříve firma CZ GOLF INVESTMENT od ČIŽP pravomocnou pokutu milion korun, kterou uhradila.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů