Pátek, 29. března 2024

Vlk se vrací do české přírody a sysel žije na golfovém hřišti

Výstava Příběhy české přírody přináší nečekaná poznání..

Vlk se vrací do české přírody a sysel žije na golfovém hřišti

Největší zázraky přírody seodehrávají přímo za vašimi dveřmi. To dokážou fotografiena výstavěPříběhy české přírody, kterou od 21. března do 30. dubna nabídnetrojská botanická zahrada v Praze. Patronem výstavy je Ondřej Prosický, držitel ceny Czech Press Photo, jehož fotografie budou také k vidění.Organizátorem výstavy je odborná organizace Beleco.

,,Česká příroda je plná zajímavostí. Třeba listonoh, živoucí fosilie, miluje život v bývalých vojenských prostorech. Sysel má v oblibě golfová hřiště a vlk se k nám vrací do přírody zpět. Výstava prostřednictvím osmi populárně naučných příběhů představí překvapivá odhalení změn, které v české přírodě v běhu času, a často zásluhou člověka, nastaly,"představuje výstavuSimona Poláková, manažerka projektu Příběhy české přírody z Beleca.

Otevřete oči a pozorujte bohatství přírody

Česká krajina je plná zajímavých příběhů. Narazíte v ní na dramata, komedie i detektivky.,,Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron výstavy Ondřej Prosický.

Mezi vystavovanými fotografiemi najdete i díla Pavla Radosty, fotografa časopisu Moje země a kurátora výstavy. Ta je součástí populárně naučného projektu společnosti Beleco, kterývznikl díky grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

golf

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů