Čtvrtek, 28. března 2024

Přípravy vrcholí. Za týden se bude uklízet Česko.

V rámci celorepublikové akce se chystá přes 1 600 úklidů. Kompletace a rozesílka balíků s úklidovým materiálem je v plném proudu. Dobrovolníci se mohou registrovat i nadále. V Brně uspořádala Městská policie předúklid injekčních stříkaček. Uklízet Česko bude i velvyslanec USA Andrew Shapiro.

Přípravy vrcholí. Za týden se bude uklízet Česko.

Již příští sobotu se uskuteční většina úklidů českých měst, obcí i přírody v rámci Ukliďme svět, ukliďme Česko. Počet přihlášených akcí přesáhl 1 600, úklidů se tak v jarním termínu odehraje přinejmenším o polovinu více než loni. Noví organizátoři mohou své úklidy přihlašovat i nadále, z logistických důvodů však již bez nároku na materiální podporu ve formě pevných pytlů a především pracovních rukavic. Jejich velkou část dodala stejně jako v loňském roce zdarma společnost CERVA, významný mezinárodní hráč na trhu s ochrannými pracovními pomůckami.

"Kompletace a balení úklidových pomůcek právě intenzivně probíhá. Čekali jsme do poslední možné chvíle, aby si o materiál mohlo požádat co nejvíce organizátorů, o to větší nároky jsou nyní kladeny na logistiku celé akce", sdělil nám jeden z organizátorů Radek Janoušek. Tu v rámci akce Ukliďme Česko zajišťuje společnost ComGate, která se stará o příjem materiálu, kompletaci a balení zásilek a jejich předání společnosti DPD CZ, která zajišťuje rozvoz balíků ze skladu k jednotlivým organizátorům. "Těší nás, že můžeme být už druhým rokem partnerem projektu s tak osvětovou myšlenkou, sami ji velmi podporujeme a věříme, že i kvalitní logistický servis přispěje k hladkému průběhu celé akce," komentuje spolupráci ředitel divize logistiky společnosti ComGate Ondřej Žák.

Nadstandardní podporu všem účastníkům úklidů vyjádřili strážníci městské policie v Brně. V úterý 22. března uskutečnili v souvislosti s Ukliďme svět, ukliďme Česko vlastní "předúklid", při kterém vysbírali z veřejných prostranství města použité injekční stříkačky. Navíc se dva týmy městských strážníků zúčastní i samotného úklidu v sobotu 16. dubna.

V Praze se zase roztrhl pytel s významnými zahraničními osobnostmi, které přislíbily účast na úklidech. Po potvrzené účasti Velvyslanectví Slovinské republiky a Kazachstánu bude letos prestiž Ukliďme svět, ukliďme Česko dodávat také Andrew H. Shapiro, jenž se postaví do čela úklidu pořádaného Velvyslanectvím USA v České republice.

Přidejte se také! Z více než 1600 zaregistrovaných úklidů si můžete vybrat ten svůj na www.uklidmecesko.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů