Úterý, 19. března 2024

Ježíšek: darujte pomoc přírodě!

Ježíšek: darujte pomoc přírodě!

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) připravil k letošním Vánocům speciální dárky, které nejen potěší vaše blízké, ale hlavně pomohou! Darovat můžete kousek vzácné přírody nebo štědrovečerní večeři zvířatům, která se zotavují v záchranné stanici. Pod stromečkem tak můžete svým blízkým v podobě dárkových certifikátů nadělit originální, ale hlavně smysluplný dárek.

Dát kousek přírody pod stromeček je velmi jednoduché! Zakoupením certifikátu přispějete na sbírku Místo pro přírodu, ze které ČSOP vykupuje pozemky. Ale ne pozemky ledajaké, ale takové, kde se nachází kousek vzácné přírody. Třeba mokřad, prales nebo květnatou louku. Díky této pomoci mají zvířata i rostliny kde žít. Největším dárkem je tak záchrana míst, která by v budoucnu mohla nenávratně zaniknout. Pokud chcete něco navíc, můžete využít speciální vánoční certifikát včetně příručky s informacemi o zachráněných lokalitách nebo třeba i zakoupit exkurzi na vykoupené místo s odborným průvodcem. Certifikáty naleznete v e-shopu na webových stránkách sbírky Místo pro přírodu: http://www.mistoproprirodu.cz/e-shop .

A jak naplníte misku zvířatům v záchranných stanicích? Jednoduše zakoupením dárkového poukazu na stránkách Zvíře v nouzi. Naplnit misku můžete přímo ježkům, vydrám, poštolkám nebo veverkám. Zpestřit štědrovečerní hostinu můžete i všem pacientům stanic díky certifikátu, prostřednictvím kterého přispějete na krmivo všem zvířatům bez rozdílu. Vaší pomocí se tak zraněná či jinak nemocná zvířata mohou rychle zotavit a tím dříve vrátit do přírody. Více informací naleznete zde: http://www.zvirevnouzi.cz/sbirka-zvire-v-nouzi/darovaci-certifikat/.

Zakoupené certifikáty vám obratem zašleme poštou na vámi uvedenou adresu.

Pokud vás jedna z našich kampaní zaujala více a rádi byste ji podpořili, lze přispět na sbírkový účet, třeba přes stránky Daruj správně: http://www.darujspravne.cz/misto-pro-prirodu-489 či http://www.darujspravne.cz/zvire-v-nouzi-703 . Místo pro přírodu má sbírkový účet: 9999922/0800 a pro Zvíře v nouzi je číslo účtu: 33553322/0800.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů