Úterý, 19. března 2024

Ukázky včelaření na školní včelnici ve Frýdlantu

Ukázky včelaření na školní včelnici ve Frýdlantu

16. 6. 2017 proběhne v areálu Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu osvětová akce Mladý Včelař. Na programu jsou ukázky včelaření na školní včelnici, botanika a zoologie vztahující se k chovu včel a soutěž ze získaných znalostí.

Jedním z hlavních problémů současného včelařství je malý zájem nejmladších generací o tuto důležitou zájmovou činnost. V Libereckém kraji se v poslední době daří zvyšovat počet včelařských kroužků. Velký úspěch mají programy pro školní kolektivy, které probíhají přímo u včelaře. Další vhodnou aktivitou s cílem podnítit zájem dětí a mládeže o včelaření je akce Mladý včelař. Ta proběhne ve Frýdlantu letos již potřetí.

Střední škola hospodářská a lesnická připraví pro žáky 2. stupně základních škol program s ukázkami včelaření na školní včelnici. Žáci získají základní znalosti z botaniky a zoologie vztahující se k chovu včel. Dozví se, jaké včelařské byliny a dřeviny mohou najít ve svém okolí. Akce bude ukončena soutěží ze znalostí získaných během dne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů