Čtvrtek, 28. března 2024

Firma Recycling chystá rozšíření výroby geotextilií do jízdáren

Firma Recycling chystá rozšíření výroby geotextilií do jízdáren

Společnost Recycling J&F plánuje, že v Ústí nad Orlicí rozšíří výrobu sekané geotextilie do jízdáren. Pro výrobu, která se může zvýšit až na dvojnásobné množství, hodlá využít opuštěnou textilní továrnu v místní části Kerhatice. Vyplývá to z údajů vlivu na životní prostředí EIA.

"V současné době je nám areál malý a řešíme jak expandovat a rozšiřovat výrobu. Aktuálně vyrábíme asi 80 tun geotextilií měsíčně," řekl dnes ČTK Jiří Faltys ze společnosti.

Investor hodlá využít objekty bývalé textilní společnosti FANO TeX, které budou potřebovat stavební úpravy. Zpracování polypropylenových a polyesterových látek by měly zajišťovat dvě linky.

"Výrobní kapacita by měla být 160 tun měsíčně, dalších 40 tun materiálu se přeprodá bez vlastní úpravy," uvádí se v žádosti EIA.

Faltys dodal, že společnost si maximálním množstvím zpracovaných a prodávaným 2400 tun materiálu ročně dává rezervu pro další růst produkce. Výrobu by mohla v novém zázemí spustit možná už příští rok.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů