Čtvrtek, 28. března 2024

Praha nechá sanovat a revitalizovat skládku v Chuchli a Slivenci

 Praha nechá sanovat a revitalizovat skládku v Chuchli a Slivenci

Praha nechá sanovat a revitalizovat skládku rozkládající se na území Velké Chuchle a Slivence. V současné době hledá firmu, která pro město vypracuje projektovou dokumentaci. ČTK to zjistila z magistrátního seznamu veřejných zakázek. Cena zakázky vzejde z výsledku tendru.

Ve výběrovém řízení chce město získat v první fázi projektovou dokumentaci pro zadání stavby, v druhé fázi pak například dokumentaci k získání územního rozhodnutí či stavebního povolení. Rovněž bude hledat autorský dozor revitalizace.

Skládka se nachází na jihozápadě Prahy na katastrálním území Slivence a Velké Chuchle. Skládka byla původně situována do jámových lomů v horní části úbočí svahu. Později se rozrostla i na volný terén do celkové velikosti 15 hektarů a vytváří umělý kopec. Kolem skládky navíc vede významný tzv. biokoridor.

Maximální cena zakázky má být dva miliony korun bez DPH. Přesná cena ale vzejde z výsledku výběrového řízení. Zájemci mohou nabídky podávat do 14. července 2016. Přesně daný zatím není ani termín prací, ty budou zahájeny teprve po podepsání smlouvy s dodavatelem.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů