Pátek, 19. dubna 2024

KAPRADÍ 2014 v zoo navštíví i ministr pro ŽP

KAPRADÍ 2014 v zoo navštíví i ministr pro ŽP

V areálu ZOO Dvůr Králové nad Labem proběhne v pátek 7.11.2014 tradiční setkání škol a institucí z Královéhradeckého kraje, které se zabývají environmentální výchovou. Seminář se jmenuje KAPRADÍ (Konzultace A PRAktické DÍlny) a jeho letošním hlavním tématem je Člověk a zvíře: druhová ochrana - biodiverzita.

Program má zahájit před devátou ráno ředitel ZOO Dvůr Králové, MVDr. Přemysl Rabas, i když podle posledních zpráv bude možná hovořit jeho zástupce. Pan Rabas se bude totiž teprve ve čtvrtek vracet z cesty po Africe a v tuto chvíli nelze zaručit, že se stihne vrátit z letiště včas. Druhé úvodní slovo proběhne podle plánu, za hlavního pořadatele setkání ho pronese ředitel Střediska ekologické výchovy SEVER, RNDr. Jiří Kulich. Poté se svou přednáškou Člověk a zvíře z pohledu antropologa vystoupí Mgr. Marco Stella, který vyučuje na FHS v Praze obor Etologie člověka.

Dalšími významnými hosty, kteří přislíbili na KAPRADÍ účast, jsou poslanec PhDr. Robin Böhnisch a radní Královéhradeckého kraje Mgr. Táňa Šormová. Poslanec Böhnish pracuje v parlamentu mimo jiné ve Výboru pro životní prostředí a radní Šormová se v našem kraji dlouhodobě věnuje otázce školství.

Po úvodní přednášce proběhne předání ocenění za EVVO (Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu) v Královéhradeckém kraji pro rok 2014.

Následuje dopolední a odpolední blok zajímavých dílen, které si k tématu připravili lektoři z našeho kraje. Např. Jak chovat zvířata ve škole, Vyhynulá zvířata nebo Ohrožené druhy živočichů v České republice. Dílny jsou určeny především pedagogům všech stupňů (za jejich absolvování získají akreditaci MŠMT), vzdělávat se ale mohou i ostatní návštěvníci semináře.

Od 16:00 pak proběhne komentovaná prohlídka ZOO, při které se návštěvníci dostanou do běžně nepřístupných míst v odděleních Vodní světy a Pavilon žiraf (zde lze pořídit fotografii s žirafou face-to-face, zúčastnit se krmení, podívat se na množení korálů, ...).

KAPRADÍ přijede natáčet Česká televize. Pokud byste měli zájem o rozhovory s účastníky, prosím, ozvěte se předem, ať mediální vstupy naplánujeme.

Seminář KAPRADÍ pořádá Středisko ekologické výchovy SEVER ve spolupráci se ZOO Dvůr Králové n.L. a Královéhradeckým krajem.

Více informací: hana.kulichova@ekologickavychova.cz , 739 203 204

Web: http://sever.ekologickavychova.cz/kapradi-2014/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů