Úterý, 23. dubna 2024

Pozvánka na Výměnu zkušeností v Brně

17. - 19. listopadu proběhne další ročník Celostátní vzájemné výměny zkušeností. Nabídne program plný nápadů pro výchovu a volný čas a představí také projekt Ukliďme Česko.

Pozvánka na Výměnu zkušeností v Brně

CVVZ slouží jako neformální konference pro pracovníky s dětmi a mládeží z celé země. Její program je jedinečný nejen rozsahem témat, ale i uspořádáním: z desítek volitelných rozmanitých bloků si každý může poskládat program přesně podle svých zájmů. Na své si přijdou všichni, kteří s dětmi pracují ve školách, kroužcích, turistických oddílech nebo centrech volného času.

Co vás čeká na CVVZ

,,Cévévézetka" je tak trochu jiná akce. Každý rok se odehrává v jiném českém městě, je založená na práci dobrovolníků a plná přátelské, otevřené atmosféry. Aby zájemce neodradila cena, místo hotelů nebo konferenčních center probíhá v pronajatých školách. Účastníci přitom můžou bydlet a stravovat se přímo na místě - vše je v ceně účastnického poplatku, který je navíc možné si odpracovat.

Každý den probíhá program, složený z hodinových i delších bloků. Témata jsou různá - nápady na činnost s třídou či kroužkem (hry, sporty a rukodělné dílny), pedagogika a psychologie, sociální a právní témata, zdraví a první pomoc, média (komunikace s médii, psaní, fotografování, webové stránky), cestování, příroda, ekologie a další. Všechny programy jsou dobrovolné a probíhají v malých skupinách přímo v klidném prostředí školy.

Kromě programových bloků je celou dobu k dispozici zázemí školy, bufet a čajovna, ideální pro neformální setkání a navazování kontaktů. Často tu pokračují i diskuse s lektory, kteří bydlí spolu s účastníky ve školách.

Přijeďte do Brna!

Brněnský ročník CVVZ je připraven na 600 účastníků, kterým se bude věnovat ve čtyřech budovách. Už téměř rok na něm pracují desítky dobrovolníků z brněnských neziskových organizací a počítá se s až 100 lektory, kteří povedou program. Záštitu nad akcí převzal brněnský primátor Roman Onderka a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

V Brně se představí také projekt ,,Ukliďme Česko", rozsáhlá dobrovolná iniciativa, která u nás funguje už druhým rokem. Jejím cílem je pomoct naší přírodě od záplavy odpadků a černých skládek.

Chcete také přijet načerpat inspiraci? Nebo třeba vést vlastní program? Čekáme vás na www.cvvz.cz!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů