Čtvrtek, 28. března 2024

SEVER je certifikovaným ekocentrem

SEVER je certifikovaným ekocentrem

SEVER splňuje všechny předpoklady pro poskytování kvalitních služeb v oblasti environmentální výchovy. Dokladem je certifikát, který SEVER získal po hloubkovém auditu ze strany poskytovatele této značky - Sítě středisek ekologické výchovy Pavučina. Certifikát zaručuje, že SEVER nabízí hodnotné programy pro děti i dospělé, které vedou vzdělaní a zkušení lektoři.

Certifikace ekocenter je nový nástroj, jak na rozšiřujícím se trhu těchto služeb najít opravdu fungující, kvalitní vzdělávání v oblasti ekologické výchovy. Klienti, kteří vsadí na certifikované ekocentrum, si tak mohou být jisti, že dostávají přesně to, za co si zaplatí: prověřené vzdělávací programy vedené proškolenými lektory, v ekologicky odpovědném prostředí.

Jakých oblastí se certifikace dotýkala, nám popsal Jaromír Kvasnička ze Střediska SEVER, který podklady k certifikaci připravoval a účastnil se certifikačního procesu na místě:

,,Certifikace hodnotila celkově čtyři oblasti, které se vztahují k organizaci a provádění ekologického vzdělávání. První z nich byla oblast Řízení - jak moc se organizace drží své základní vize, jak dokáže v rámci této vize plánovat své aktivity, a jak o nich umí informovat veřejnost. Druhá se věnovala profesnímu a odbornému růstu Programových pracovníků. Třetí oblast zkoumala Metodiku samotných programů - jaký přínos mají pro svou cílovou skupinu, jak zajišťuje psychické a fyzické bezpečí účastníků nebo jak vyhodnocuje úspěšnost svých programů. Poslední oblastí byl Ekologický provoz, neboli jak dobře dokáže poskytovatel zmírňovat dopady své činnosti na životní prostředí."

Síť středisek ekologické výchovy Pavučina vytvořil pro účely informování veřejnosti o certifikovaných excentrech i speciální web http://www.certifikace-sev.cz/. Najdete na něm všechny potřebné informace i kontakty na prověřená ekocentra.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů