Pátek, 29. března 2024

Den otevřených dveří na Brněnské přehradě

Den otevřených dveří na Brněnské přehradě

Den otevřených dveří na VD Brno a Dětský den k příležitosti oslav 50. výročí

V červnu se na brněnské přehradě odehraje dětský den a den otevřených dveří.

Zábava a hry u vody čekají na všechny, kteří se vypraví poslední červnovou sobotu na Brněnskou přehradu. Povodí Moravy slaví padesát let od svého založení a při této příležitosti uspořádá dětský den i den otevřených dveří do prostor brněnské hráze. Hlavní program bude na návštěvníky čekat v době od 9-11 hod a velké překvapení čeká na prvních padesát soutěžících dětí.

Pro děti je připravena celá řada soutěží, her, kvízů, atrakcí a také odměn. Aktivity budou probíhat pod taktovkou Povodí Moravy - děti si tak budou moci postavit přehradu, na udici ulovit zlatou rybku, odpovědět na vodohospodářský kvíz nebo si vyzkoušet práci ve vodohospodářské laboratoři. Nebude chybět ani skákací hrad nebo oblíbené malování na obličej. Za splnění všech úkolů bude na každého čekat drobný dárek a průkaz malého vodohospodáře.

Akce se uskuteční 25. 6. v zátoce u Rybářské bašty a to v čase od 9 - 16 hodin. Hlavním bodem dne bude vypuštění hejna generačních ryb, tedy výběrových ryb, které se používají pro odchov dalších rybích generací. To proběhne přesně v 10:00hodin.

Současně bude probíhat den otevřených dveří na vodním díle Brno, který zájemcům o exkurzi nabídne možnost vstoupit do vnitřních prostor přehrady.

Na děti i na rodiče se těší kolektiv zaměstnanců Povodí Moravy, s.p.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů