Pátek, 29. března 2024

Diplomky a bakalářky opět soutěží o 10 000 Kč

Diplomky a bakalářky opět soutěží o 10 000 Kč

Nebezpečné chemické látky, chránění živočichové, architektonické studie, fenomén zahrádkaření anebo studie politických procesů při ustanovení CHKO - vzdálená témata i obory propojuje to, že se týkají životního prostředí v Jihomoravském kraji. Právě takto zaměřené závěrečné práce mohou studenti přihlásit do 30. června do již XIV. ročníku Soutěže diplomových prací.

Lipka a Jihomoravský kraj vyhlašují již čtrnáctý ročník Soutěže diplomových prací s tematikou životního prostředí a ekologie v Jihomoravském kraji. Bakaláři i magistři, kteří obhájili své práce na podzim 2015 nebo na jaře 2016 mohou své práce přihlásit do 30. června. Stačí vyplnit elektronický přihlašovací formulář a práci včetně posudků doručit na Lipku - pracoviště Kamenná. Práce bude hodnotit komise složená z akademických pracovníků a odborníků z firemní praxe i neziskového sektoru a výsledky budou vyhlášeny v listopadu v rámci prestižní mezioborové konference.

Vítězové se mohou těšit na finanční odměnu 3 000 - 10 000 Kč a řadu dalších věcných cen (knih, materiálů apod.). Soutěž má profesní význam pro všechny přihlášené. Jednak získají pro svůj další kariérní růst publikační záznam ve Sborníku s ISBN, dále pak možnost zúčastnit se závěrečné slavnostní mezioborové konference s možností svůj projekt konzultovat a třeba najít cestu, jak s ním dál pracovat a dokonce zvýšit svoji šanci na pracovní uplatnění. Podařilo se to velmi dobře například Šárce Dobešové, která úspěšně vyvíjí projekt přírodního pohřebnictví ,,Ke kořenům".

Soutěž má smysl také v širším měřítku. ,,Unikátní projekt jde napříč obory a vytváří nejen šance mladým šikovným lidem, ale i velmi zajímavé fórum odborníků z praxe i akademické sféry. Právě z jiných oborů může vzniknout velmi zajímavá zpětná vazba a také praktické nápady či připomínky. Kvalitně zpracovaná témata mohou být inspirací i podkladem pro záměry kraje i dalších institucí, včetně firem," přiblížil význam koordinátor soutěže Jan Trávníček z Lipky.

Podrobné informace o soutěži včetně její historie a systému hodnocení jsou dostupné na www.lipka.cz/soutez-DP.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů