Úterý, 19. března 2024

Přijďte na festival Ekotopfilm, dokud je na co se dívat!

Tento týden odstartoval první český ročník renomovaného filmového mezinárodního festivalu Ekotopfilm, který svým návštěvníkům nabídne dokumentární snímky z celkem 23 zemí a 6 kontinentů.

Přijďte na festival Ekotopfilm, dokud je na co se dívat!

Bohatá nabídka témat se točí kolem ochrany životního prostředí, primárně však zdůrazňuje palčivou otázku udržitelnosti. Ta se kromě přírodních zdrojů týká především rozvoje lidského potenciálu a individuální zodpovědnosti nás všech. Vstup na festival je zdarma.

Zájemci se ve více než 50 městech České republiky mohou při sledování až 81 filmů vydat na mikroskopickou safari po lidském těle, zjistit, jak se dá v dnešním světě žít bez peněz, stravovat zadarmo nebo se podívat do úchvatných scenérií pouští, pralesů, moří či horských ledovců. Posláním festivalu je nás všechny bavit, spojovat, vzdělávat i přinášet řešení.

Festival byl zahájen dnes v Jihočeském kraji (21.9. - 22.9. - České Budějovice, 23.9. - Tábor, 27.9. - Jindřichův Hradec, 29.9. - Strakonice, 4.10. - Písek) a jeho hlavní soutěžní část proběhne 15.10. - 19. 10. v hotelu Olšanka v Praze. Poté se v rámci festivalové tour přesune do padesáti měst po celé republice.

,,Film je velmi silné médium, které dokáže ovlivnit životní styl a myšlení lidí," řekl předseda poroty SteveLichtag a zdůraznil, že pořádání filmových festivalů s environmentální tématikou je stěžejní pro to, aby se důležitá aktuální témata dostala blíže k veřejnosti.

DOCHÁZÍ NÁM HERCI...

Na tento fakt právě upozorňuje kampaň festivalu Ekotopfilm, kterou zpracovala agentura Mark BBDO tak mistrně, že byste za africkými záběry kameramanského štábu SteveaLichtaga v režii Luboše Vackeho rozhodně nehádali obec Raná v Českém středohoří. Role lva pustinného se zhostil pes, nosorožce bílého ztvárnila Amálka, prase domácí a rodinný mazlíček. Ale upřímně, papouška kakadu s nádhernou jasně žlutou chocholkou žádný městský holub při nejlepší vůli nahradit nedokáže.

Mnohé druhy zvířat po celém světě jsou na pokraji vyhynutí. Až z naší planety vymizí úplně, už nebude možné pozorovat je ve volné přírodě a natáčet přírodopisné filmy z africké savany nebo indonéského pralesa. PŘIJĎTE, DOKUD JE NA CO SE DÍVAT.

Podrobný program a více informací najdete na www.ekotopfilm.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů