Úterý, 19. března 2024

Startuje nový ročník korespondenčního semináře Biozvěst

Startuje nový ročník korespondenčního semináře Biozvěst

Máte rádi biologii a chcete se do ní ponořit hlouběji, než byste si kdy dokázali představit? Pokud ještě nestudujete vysokou školu, tak právě pro vás je tu Biozvěst!

Jde o korespondenční seminář, který připravují stejní nadšenci do biologie, jako jste vy, jenom o pár let zkušenější.

Každé dva měsíce dostanete sérii soutěžních úloh, při jejichž vypracovávání vám budou ležet u nohou všechny biologické vědomosti, které jsou shromážděny na této planetě.

Díky internetu dnes nelze nic utajit - a prostřednictvím Biozvěstu poznáte cestu, jak se ke každé potřebné informaci dostat. To ve vrchovaté míře využijete v budoucnu, například při studiu na vysoké škole.

Čekají vás úlohy na veškerá biologická témata, od molekul po roztomilé chlupaté tvorečky. V každé sérii si budete moci také zaexperimentovat! Už v té první si vyzkoušíte měření rychlosti enzymů, a to jen s vybavením, které najdete doma v kuchyni.

A nebudeme vám dávat jen úkoly. Součástí semináře je i ,,naučný" seriál - letos se dozvíte něco z lékařské diagnostiky. Takže když se vrátíte od doktora s papírem plným záhadných zkratek a čísel, už budete vědět...

Hned v první úloze vás pozveme na výpravu na jedno tajemné místo na Zemi, jehož určení bude Vaším úkolem! Přesvědčte se sami:

,,Bioslav vydražil nejcennější exempláře ze své sbírky arthropod a koupil si zánovní letadlo. Silně vzrušen vzlétl, nabral náhodný kurz a letěl vstříc zcela novému dobrodružství. Potom, co vypotřeboval i dvě rezervní nádrže paliva, rozhodl se pro přistání. Slétl tedy z prosluněného nebe do nízké přízemní oblačnosti a spatřil mořské pobřeží s menší zátokou. Bioslav věděl, že bude rozhodně velmi zajímavá pro biologický průzkum, přistál na vodní hladinu (jeho letadlo mělo samozřejmě plováky) a dopádloval ke břehu. Dále již můžeme citovat z jeho terénního zápisníku - 5.července 2016. Terra incognita. 00:55 SEČ, Stratocummulus 8/8, drobné mžení. Pláž z vápencových oblázků, v pozadí strmá skalnatá stěna..."

Jste zvědaví, kde Bioslav přistál a co tam zažil? Tak si stáhněte první sérii úloh ze stránek Biozvěstu.

Na řešení první série máte čas do Mikuláše. A nejlepší řešitelé se mohou těšit na odměnu ve formě expedice, kterou pro ně uspořádáme v červnu 2017.

alt: Chcete v červnu 2017 vyrazit do přírody s partou nadšených biologů? Může se vám to splnit - když úspěšně vyřešíte soutěžní úkoly Biozvěstu :-) Chcete v červnu 2017 vyrazit do přírody s partou nadšených biologů? Může se vám to splnit - když úspěšně vyřešíte soutěžní úkoly Biozvěstu :-)
Zdroj: https://www.prirodovedci.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů