Úterý, 19. března 2024

Praha 08: Zastupitelstvo mladých zvítězilo na akci k Cílům udržitelného rozvoje OSN

Praha 08: Zastupitelstvo mladých zvítězilo na akci k Cílům udržitelného rozvoje OSN

Pražská zoologická zahrada pořádala 3. října 2016 ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou, Charitou ČR a Svazem měst a obcí ČR, soutěžní akci pro města a obce ČR pod názvem ,,Za udržitelný svět". Mezi soutěžícími bylo i Zastupitelstvo mladých MČ Praha 8, které reprezentovalo 12 mladých lidí z různých škol Prahy 8 ve věku od 13 do 17 let.

Celkem se účastnilo 9 týmů z MČ Praha 20 - Horní Počernice, Vítkova, Chrudimi, Turnova a MČ Praha 8. Naše Zastupitelstvo mladých bylo mezi soutěžními týmy nejlepší a stalo se vítězem. Odnesli si tak zážitky, nové vědomosti, ale i sladkou odměnu a dárkové předměty. Měli možnost darovat vítězný šek v hodnotě 5 000 Kč na záchranu goril a podpořit tak tato zvířata v projektu ,, Pomáháme jim přežít", která pražská ZOO realizuje. Pro vítěze byla připravena přednáška o životě hadů a možnost si jednoho hada i vzít do rukou.

Cílem soutěžních týmů bylo zodpovědět otázky v oblastech rozvojových problémů ve vztahu k Cílům udržitelného rozvoje. Uvědomit si tak problémy obyvatel chudších částí světa v každodenním životě, např. přístup ke vzdělání, k pitné vodě, ke zdravotní péči. Jednotlivá stanoviště zajišťovaly různé organizace, jako spolek Lestari, Česká zemědělská univerzita, spolek Fashion revolution a další. Všichni soutěžící tak získali zajímavé informace z oblasti ohrožení deštných pralesů, jejich fauny a flóry nebo o kampani v oblasti textilního průmyslu, která usiluje o větší transparentnost v módním průmyslu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů