Úterý, 19. března 2024

Společnost Shell Czech Republic zefektivňuje hospodaření s energií a získala certifikát ISO 50001

Společnost Shell Czech Republic zefektivňuje hospodaření s energií a získala certifikát ISO 50001

Společnost Shell Czech Republic a.s., součást globální skupiny energetických a petrochemických společností Royal Dutch Shell plc, získala historicky první certifikát pro energetický management ISO 50001. Obdržela jej od inspekční a certifikační společnosti Bureau Veritas a vyhověla tím mimo jiné také novele zákona o hospodaření energií.

Energie tvoří ve firmách až 50 % variabilních nákladů

,,Certifikát je platný pro všechny čerpací stanice v České republice pod správou společnosti Shell Czech Republic a.s. včetně sídla společnosti a jeho primárním cílem je nastavit firemní procesy tak, aby došlo k dalšímu snižování energetické náročnosti. Energie jsou zásadní položkou, ve velkých podnicích tvoří třicet až padesát procent variabilních nákladů. Je zde obrovský prostor pro finanční úspory, nehledě na příznivé dopady na životní prostředí," říká Jakub Kejval, generální ředitel společnosti Bureau Veritas, která je největším poskytovatelem auditorských a certifikačních služeb v Česku.

ISO 50001 je více než plnění zákonných požadavků

Certifikát ISO 50001 prokazuje vysoký stupeň vyspělosti energetického managementu ve společnosti Shell Czech Republic. ,,Vlastní certifikace nám pomohla definovat nové možnosti v oblasti energetických úspor. Je pro nás víc než pouhým splněním zákonné povinnosti, protože efektivní hospodaření s energií odpovídá naší celosvětové strategii dlouhodobého udržitelného rozvoje společnosti," uzavírá Petr Šindler, manažer vnějších vztahu společnosti Shell Czech Republic a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů