Úterý, 19. března 2024

Autor nejlepší diplomové práce získá 10 000 korun

Autor nejlepší diplomové práce získá 10 000 korun

Za účasti náměstka pro životní prostředí JMK RNDr. Miroslava Kubáska PhD. vyvrcholí na mezioborové konferenci v úterý 22. listopadu 2016 XIV. ročník Soutěže diplomových prací s tematikou životního prostředí v Jihomoravském kraji. Soutěž tradičně vyhlašuje Lipka a Jihomoravský kraj. Vítězové převezmou ocenění, nejlepší práce budou prezentovat a o tématech diskutovat s odborníky z praxe, akademické sféry, zástupci firem i neziskových organizací.

Mezioborovou konferencí vyvrcholí zcela výjimečná soutěž - 28 soutěžících bakalářských a diplomových prací spojuje pouze fakt, že se týkají životního prostředí a ekologie v Jihomoravském kraji. Konkrétní témata jsou rozdílná a sahají od zalučnění orné půdy v Bílých Karpatech přes průzkumy biodiverzity a argumenty proti vyhlášení chráněného území až k zapojení veřejnosti do sběru dat pro monitoring ochrany přírody či návrh řešení církevních brownfieldů. ,,Různá zajímavá a zpravidla velmi aktuální témata lákají k diskusi velmi různorodé publikum a tak při příležitosti vyhlášení soutěže vzniká prostor pro jedinečné mezioborové setkání studentů, zástupců neziskového sektoru, akademiků i lidí z praxe," vysvětluje koordinátor soutěže Jan Trávníček.

V rámci konference budou vyhlášeni vítězové v bakalářské i diplomové kategorii a kromě finanční odměny 10 000 Kč a věcných cen se mohou studenti těšit také na dvě zvláštní ocenění, a to za Odbor životního prostředí JMK a Lipku. Nejlepší práce jejich autoři prezentují a otevřou tak prostor k diskusi o výsledcích a navázání kontaktů. Studenti na sebe mohou takto upozornit a otvírá se možnost spolupráce s firmami a lidmi z praxe. Na závěr čeká všechny účastníky raut z lokálních potravin.

Akce: Konference k Soutěži diplomových prací 2016
Termín konání: úterý 22. listopadu 2016 od 9 hodin
Místo konání: sál ZJMK, Žerotínovo náměstí 3, Brno
Informace o konferenci a soutěži: www.lipka.cz/soutez-DP
Kontakt: RNDr. Jan Trávníček, MSc., jan.travnicek@lipka.cz, tel.: 543 420 823, mobil: 732 827 063

Soutěž diplomových prací s tematikou životního prostředí a ekologie se vztahem k Jihomoravskému kraji tradičně vyhlašuje Lipka a Jihomoravský kraj. Je určena absolventům bakalářského i magisterského stupně studia, kteří závěrečnou práci obhájili v daném akademickém roce. Všichni prochází hodnocením odborné komise složené z desítek hodnotitelů, které má za cíl vybrat a ocenit práce mimořádné a v daném oboru či kontextu výjimečné.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů