Úterý, 19. března 2024

Pozvánka na Webináře (on-line semináře) 2017

Webináře budou probíhat vždy od 09:30 do cca 11:00, na YouTube ...

Pozvánka na Webináře (on-line semináře) 2017

24.02.2017 - Řešení nerovnoměrností při návrhu domovních a malých ČOV

Popis webináře: Nerovnoměrnost je jedna z okolností, s níž je při návrhu biologického čištění obtížné se vyrovnat. Webinář poskytne náměty na řešení a nabídne i vhodné výrobky, s jejichž pomocí se s problémem dá popasovat a vyřešit ho. Otázka nabyla na významu po tom, co se dále zpřísnily a zpřísňují požadavky na odstranění dusíku.


31.03.2017 - Srážkové vody a možnosti řešení jejich využití v malém i velkém

Popis webináře: Tím, jak se problematikou, jako firma zabýváme, tak objevujeme další a další KNOW HOW, u tak zdánlivě jednoduché činnosti jako je zachytit srážkovou vodu a využít ji.


28.04.2017 - ČOV AS-HSBR - nová konstrukce SBR reaktoru

Popis webináře: Připravili jsme pro Vás webinář pro nově prezentovanou komunální ČOV určenou pro čištění splaškových vod produkovaných např. z bytových souborů, restaurací, hotelů, penzionů a dalších. Na webináři bude představena nová konstrukce SBR reaktoru pod obchodním názvem AS-HSBR, její hlavní výhody, typy nádrží, možnosti osazení a další.


26.05.2017 - Vývoj technických řešení a nové směry při úpravě a čištění odpadních vod a jejich opětovného využívání

Popis webináře: ASIO je partnerem řady technologických průmyslových firem a díky výzkumu získává průběžně i další KNOW HOW v oblasti úpravy a zejména recyklace odpadních vod.


30.06.2017 - Dotace na domovní ČOV a úskalí při jejich získávání

Popis webináře: ASIO ve spolupráci s firmou ProVenkov zpracovalo řadu žádostí o dotace pro obce a části obcí a tak může nabídnout fundované informace z této oblasti, což může být cenné zejména pro obce. V nabídce pro tuto oblast je bezplatné posouzení možnosti získání dotace.

28.07.2017 - Objekty na stokových sítích

Popis webináře: Odprezentována bude problematika čerpacích šachet (jejich navrhování a provoz) a
odlehčovacích komor, včetně ekonomiky výstavby a dále i novinek, jako třeba multifunkčních protizápachových filtračních elementů do kanalizačních šachet.

25.08.2017 - Zápach a jeho řešení v malém i velkém, předcházení vzniku

Popis webináře: Desodorizace je obor, který se v poslední době začal intenzivněji rozvíjet a to zejména nejrůznějším aktivitám, které si uvědomují, že vliv na zdraví se nedá dlouhodobě podceňovat. ASIO se tradičně touto problematikou zabývá a má co nabídnout.

22.09.2017 - Úprava vod pro domácnosti a průmysl

Popis webináře: Úprava vody jako taková pracuje s různými možnostmi úpravy vody dle požadavků jednotlivých odvětví a spotřebišť, pro která má být upravená voda využita. To závisí na požadované kvalitě, která má být v různých spotřebištích použita. Různé kvality vody je dosaženo různými technologiemi úpravy vody, které nové technologie nabízí.

27.10.2017 - Ostrovní dům a jeho komplexní a parciální řešení

Popis webináře: Oblast, ve které potkávají všechny aktivity ASIO NEW a zároveň i oblast, kde je neustále rozšiřováno KNOW HOW, a to i oblasti jako je využití obnovitelné energie.

24.11.2017 - AS-DEHYDRÁTOR - odvodňování kalu ve světle nové legislativy

Popis webináře: S rozvojem technologií ČOV pro obce je třeba také řešit otázky minimalizace produkce kalů a ekonomiky jejich zpracování - touto problematikou se bude zabývat zmíněný webinář.

15.12.2017 - Nové výrobky a technologie pro rok 2018

Popis webináře: Bilancování roku 2017 - aneb co se povedlo výzkumu a vývoji připravit pro rok 2018. Nové výrobky, nové technologie a zkušenosti z realizovaných novinek.

Bližší informace k jednotlivým bezplatným webinářům najdete na: http://www.asio.cz/cz/seminare. Dotazy prosím směřujte na plotenym@asio.cz, tel.: 724 768 192.

Webináře budou probíhat vždy od 09:30 do cca 11:00, na YouTube ... viz

https://www.youtube.com/user/ASIOczechrepublic/live

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů