Úterý, 19. března 2024

Byl vyhlášen další ročník soutěže ke Dni Země

Byl vyhlášen další ročník soutěže ke Dni Země

Správa Chráněné krajinné oblasti Blaník ve spolupráci s ČSOP Vlašim pořádá letos další ročník tradiční soutěže k dubnovému Dni Země 2017. Soutěž, která má literární a výtvarnou část, je určena pro žáky a studenty základních a středních škol okresu Benešov.

Pro letošní dvacátý třetí ročník literární části a dvacátý šestý ročník výtvarné části soutěže organizátoři zvolili téma ,,Plody naší přírody". Práce svých žáků mohou učitelé zasílat do 7. dubna 2017 do Podblanického ekocentra ČSOP Vlašim, kde je v dubnu vyhodnotí odborná porota. Autoři nejlepších prací budou odměněni.

Soutěžní práce budete moci následně shlédnout v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim. Výstava bude zahájena v sobotu 22. dubna 2017 v rámci oslav Dne Země v Podblanickém ekocentru a potrvá do 21. května 2017. Cílem soutěže je propagace ochrany přírody na okrese Benešov a podpora uměleckého projevu dětí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů